Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1902, Bástya (Tóth Árpád sétány), 1. kerület

További információk a képhez

1902, Bástya (Tóth Árpád sétány), a Savanyúleves rondella. Avagy A Savanyúleves tornya (török nevén Eksi as kuleszi azaz savanyú lé). A várfalak elé ugró, fél vagy háromnegyed kör alakú bástya. A teljes kép itt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1946-tól Tóth Árpád sétány, Előzőleg, 1931-től gróf Bethlen István bástyasétány, 1874-től Bástya sétány, A XIX. században Bastei Promenad, A XVIII. században Bastei Promenad an der langen Wand (Bástya sétány a Hosszú falon)
  • Forrás: Fortepan.hu (115839), orig: SZÉMAN GYÖRGY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©