Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890 után, Lánchíd tér (Clark Ádám tér), 1. kerület

További információk a képhez

1890 után, Lánchíd tér (Clark Ádám tér). A kép bal oldalán látható épület még ma is megvan a Hunyadi János utca sarkán. Ettől a duna felé a Budai Takarékpénztár épülete látható. Az 1860-as évektől ebben az épületben működött a Lánchíd kávéház. A lovaskocsi mintha valamely postaszolgálatot teljesítene...A vámkapuk még szolgálatban. Érdekes a négy kerékvetőkő, amik védték a vámkaput. A kandeláberek csodásak. Az út és a járda is kockakő. A kép jobb oldalán "belóg" az egykor volt Kereskedelmi Minisztérium épülete.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Clark Ádám tér, Az 1870-es évek közepétől Lánchíd tér, Az 1860-asévektől Népszínház tér
  • Forrás: Fortepan.hu (82577), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.08.052, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."