Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1874, Bomba tér (Batthyány tér), 1. kerület

További információk a képhez

1874, Bomba tér (Batthyányi tér).
A teret elsőként a Felső piacnak vagy Felső vásártérnek, esetleg Felső vásár piacnak hívták, utána a téren felállított katonai őrház és az ott halmokba álló ágyúgolyók miatt lett Bomba tér lett, pont 1874-től.
A tér közepén népkonyha, jobb oldalon az Erzsébet apácák temploma.
A teret 1905-ben gróf Batthyány Lajosnak, az 1848. évi első felelős magyar kormány miniszterelnökének tiszteletére Batthyány térnek nevezték el.
Fotó: Klösz György

Jelenlegi és régebbi nevei:

1905-től Batthyány tér, 1874-től Bomben Platz (Bomba tér), 1695-től Oberer Markt (Felső piac)
  • Forrás: www.facebook.com-orczykulturkert
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©