Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek eleje, Ikarus 66-os belső

További információk a képhez

1960-as évek eleje, Ikarus 66-os belső. Még látható a kalauz-ülés.
Így utazhattunk az 1960-as évek elején Budapesten.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Ikarus 66-os belső
 • Forrás: www.old-ikarus.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Jancsó Mihály Senior
Jancsó Mihály Senior
Ezzel a képpel van valami, mert a 66.-on középen volt a felszállás a legszélesebb ajtón, és az ülőkalauz szemben ült az ajtóval, háttal az ablaknak. Elöl hátul volt a leszállás. Naponta órákat töltöttem rajta. Ez egy kisérleti változat lehet, talán a kezdetekkor ... Csak az 620 , 630.-on meg később a csuklósokon volt a kalauz a hátsó ajtónál. Felszállás csak hátul.le a többin
2013. november 05. 10:57
Mihálffy László
Ezzel a képpel tényleg van valami, köszönöm Senior barátunk hozzászólását, hogy erre rádöbbentett.
Egyrészt én is határozottan emlékszem olyan budapesti Ik66-osra, ahol a középső ajtóval szemben volt az ülőkalauz. Következő gondolatom az volt, hogy Budapesten 3 különböző széria közlekedett (1959, 60 és 61-es évjárat, kívülről látható különbségekkel) és esetleg a belső kialakításukban is lehetett eltérés. Nosza, nézzük meg az ominózus képet, melyik széria lehetett - és mit látok rajta? Billenőablakokat! Ilyen a farosokon csak 63-tól volt! Tehát nem budapesti a busz.
Azt gyanítom, hogy ez ugyanaz a bemutató busz lehet, aminek külsejéről, szép fehér színben, már 2 képet láttunk ebben a képgyűjteményben, a Corvinnál. Ha valakinek van türelme összehasonlítani a statiszta urakat és hölgyeket, megerősíthetné vagy elvethetné ezt a feltételezésemet.
2013. november 05. 22:21
  Popovics András
  Popovics András
  A "gyanítással" egyetértek és köszönöm a hozzászólásokat.
  2013. november 06. 01:56