Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1967, TELEVÍZIÓ ENGEDÉLY

További információk a képhez

1967, Budapest, TELEVÍZIÓ ENGEDÉLY.
A magyar televíziózás története 1954. január 20-án kezdődött az M1, Magyarország első televízióadója kísérleti adásainak beindulásával. 1953. január 23-án döntés született a hazai televíziózás megindításáról. A döntés értelmében a közben Újpestről Kőbányára települt Orion Rádió és Villamossági Vállalatot bízta meg a Minisztertanács, hogy haladéktalanul kezdje meg televízió vevőkészülékek gyártásának technikai előkészületeit. Eleinte egy 14 x 18 cm-es képméretű vevőkészüléket fejlesztettek ki, úgyhogy az 1954. január 20-án meginduló első próbaadások már ezeken a készülékeken voltak láthatóak. Az Orion AT501 az első, Magyarországon kifejlesztett és sorozatban gyártott kereskedelmi televízió-vevőkészülék. Egy ilyen, "uraságtól levetett" készülékre kapta édesapám eme engedélyt. 1956 tavaszától kísérleti adások voltak Budapesten, keddi és pénteki napokon. 1960-ban a Videoton is bemutatta első önálló fejlesztésű, Tavasz típusú készülékét. No, ezekhez kellett akkoriban a TELEVÍZIÓ ENGEDÉLY...

Jelenlegi és régebbi nevei:

TELEVÍZIÓ ENGEDÉLY
  • Forrás: Saját, Wikipédia
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©