Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1955, Felszabadulás tér (Ferenciek tere), 5. kerület

További információk a képhez

1955, Felszabadulás tér (Ferenciek tere), csemege üzlet, azaz a "KÖZÉRT" belülről.
Amikor még, ha akartuk volna, akkor sem szolgálhattuk ki magunkat. Részint, mert még nem volt "önkiszolgáló" bolt, részint pedig azért, mert egész egyszerűen kiszolgáltak mindenkit! Egészen pontosan az első itt volt.
A Közért élelmiszerboltot jelenti a budapestieknek szinte mind a mai napig, de kevesen tudják, hogy valójában a Községi Élelmiszerkereskedelmi Rt. nevének rövidítése volt. 1948. május 15-én létejött társaság feladata a közellátás szervezett biztosítása volt.
Az ABC elnevezés majd kilenc évvel későbbi. 

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Ferenciek tere, 1953-tól Felszabadulás tér, 1921-től Apponyi tér, 1874-től Kígyó tér, 1788-tól Schlangen Platz
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Fortepan.hu (17862), orig: KOTNYEK ANTAL
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."