Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1975, Váci utca a Türr István utca sarkán, az anna espresso, 2022., 5. kerület

További információk a képhez

1975, Váci utca a Türr István utca sarkán, az anna espresso, 2022. Ajkay Örkény időmontázsa: Az ám az igazi szilveszteri buli, amikor az időutazó trombitaszó és konfettizápor közepette dülöngél a Váci utcán, és az idővonalak úgy összegabalyodnak, mint a színes papír szerpentinszalagok. Na tessék: a 21. századi sétálóutca térkövein közel fél évszázados értékes retró verdák parkolnak, a Zara szalon homlokzatát a MASPED logója uralja, és az Aeroflot emblémája is büszkén csillan vissza az Anna üvegablakából. Mert ott a sarkon, az Anna örök. Minden időutazónak boldog új évet! Köszönjük Kedves Örkény!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1899-től Váci utca, A 16.-17. században Bécsi utca mahalle, 1690-től Lipót utca (Leopoldgasse), Az 1750-es évektől az északi rész Váci utca (Waitznergasse), Az 1750-es évektől a Vörösmarty tér és a Piarista utca közötti szakasz néha Fő utca (Hauptgasse), Rózsa utca, Tyúk utca (Hühnergasse), A 18. században Fő tér (Hauptplatz), 1810-től Régi vásártér (Alte Marktplatz), A 19. században Városház tér (Stadthausplatz), 1818-1849-ben Szabadság tér, a Kígyó utca és a Szabad sajtó út közötti szakasz neve, 1874-től Városház utca
  • Forrás: Fortepan.hu (261407), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Faragó György, Ajkay Örkény
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©