Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1968, Apród utca, 2023, 1. kerület

További információk a képhez

1968, Apród utca, 2023. Ajkay Örkény időmontázsa: A helyszínek, ahol korszakok óta szinte semmi sem változik, az idő oázisai, mert ott nem kell drámai eltérésekre számítani. Ám ha a helyszín színes, az csapda is lehet, mert úgy összeolvadhat múlt és jövő, hogy az valami csuda. A figyelmes időutazó ilyenkor erősen zoomol a részletekre, és a régimódi divatból, pláne jóféle 55 éves retró buszmegálló jelzőtáblából azért nagyjából kiigazodik a helyzeten...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Apród utca, 1875-től Palota utca, A XVIII. században Burg Auffahrt (Alsó várbeli feljáró)
  • Forrás: Fortepan.hu (42483), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ MZSL/Ofner Károly, Ajkay Örkény
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©