Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950-es évek, Orczy út a Kőris utcánál, 2021, 8. kerület

További információk a képhez

1950-es évek, Orczy út a Kőris utcánál, 2021.
Ajkay Örkény időmontázsa: az időutazásnál alapszabály, hogy keressük a fogódzónak használható, megbízhatóan időtálló kültéri objektumokat. A jelenben már kellően rozsdás régi villanyoszlop 70-valahány évvel visszalépve kincset ér. Máris ott teremhet az ember az 50s években, illetve az 50s évek busza bekanyarodhat a mai utcasarkon. Az évek, az emberek és a buszok jönnek-mennek, a régi lámpaoszlopot sajnos elfújta az idő, de a villanyoszlop áll a helyén...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Orczy út, 1957-től Mező Imre út, 1875-től Orczy út, 1827-től Steinbrucher Linie (Kőbányai vonal)
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport, Ajkay Örkény
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©